zondag 9 december 2018

Wet van aantrekkingskracht


Het einde van het jaar is in zicht. Een periode waarin veel mensen vooruit gaan kijken. Vooruit het nieuwe jaar in. En dat is mooi. Mooi omdat het goed is om plannen te maken, om al voor je te zien wat je wilt gaan doen in het nieuwe jaar. Want als je visualiseert doe je eigenlijk een bestelling in de catalogus van het universum. Nu zie ik je denken; huh? Hoezo? Maar zo simpel is het echt! Je bestelt iets online, bijvoorbeeld nieuwe schoenen, je betaalt….en het wordt bij je bezorgd. Ook vaak nog op jouw gewenste moment. Visualiseren over je wensen werkt precies hetzelfde. Je ziet voor je wat je wilt bereiken (je bestelt iets online), je handelt ernaar (je betaalt)….en het gebeurt (het wordt bij je bezorgd). Als je iets bestelt is het wel de bedoeling dat je al voelt hoe het is om het te hebben of het al te kunnen. Waarom? Omdat een bestelling vanuit je hart duidelijker bij het universum binnenkomt dan een bestelling vanuit je hoofd. Dan roep je wel iets maar voel je het niet. En als jij het zelf al niet voelt, hoe moet het universum het dan aannemen? Je bestelt toch ook niet blind een paar schoenen? Je zoekt op kleur, maat, comfort, etc. Anders weet de schoenenwinkel niet welke schoenen je wilt hebben. Dan sturen ze maar wat omdat jij onduidelijk hebt besteld. Er zit geen tolk ofzo die jouw wens probeert te vertalen. Die verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. En laat het niet bij één keer bestellen. Je herhaalt je bestelling regelmatig, misschien wel dagelijks. Dat helpt! (niet met die schoenen natuurlijk, dat snap je 😉)

Deze manier van realiseren heet werken met de wet van aantrekkingskracht. The law of attraction.

Deze wet werkt ook als je je zorgen maakt. Zorgen maken is eigenlijk onbewust iets wensen wat je niet wilt. Het universum kent geen onderscheid. Mensen hebben vaak de neiging om te denken (lees; visualiseren); “oh als komend jaar maar niet zo ellendig wordt als het vorige”.  Of; “Ik hoop niet dat ik mijn baan kwijt raak”.  Ga er dan maar vanuit dat er iets in die trend gaat gebeuren want het universum kent het woord ‘niet’ dus niet. Je bestelt het zelf. Vooral ook omdat je dat doet vanuit je hart. Je voelt heel sterk de angst voor die gebeurtenis. Je kunt al helemaal voelen hoe het zou zijn als dat zou gaan gebeuren. Dat zijn dus alle ingrediënten voor een goede bestelling.
Een mens is als een magneet. In visualisaties maar ook in gelijke aantrekken. Mensen met een gelijksoortige wens, of mensen waarin jij iets ziet wat jij zelf wel zou willen hebben of kunnen. Ga maar na in jouw omgeving. Klopt hè? En als blijkt dat de gelijkenis minder wordt, dan zul je merken dat de relatie ook minder wordt. Er is geen aantrekking meer. Dat hoeft niet altijd in een liefdesrelatie te zijn natuurlijk. Dat komt voor in alle vormen van relaties. Vriendschappen, collega’s, kennissen, etc. Je wandelt een periode met elkaar mee, en als dat niet meer nodig is (als je hebt geleerd wat nodig was) dan scheiden de wegen en kom je weer anderen tegen. Groeien heet dat, vooruit gaan. Een mens wil van nature vooruit. Als je geforceerd in de relatie blijft sta je stil op dat vlak, en dat wringt.

Vooruitkijken….visualiseren….heerlijk! Maarrrrrr kijk ook achterom. Kijk hoe jouw jaar is verlopen. Is er veel gebeurd of was het een rustig jaar? Wat geweest is is geweest, daar kun je niets meer aan veranderen. Maar het zal je blijven achtervolgen als je de lessen er niet uit hebt gehaald. Dan zal er het komende jaar iets vergelijkbaars gebeuren waardoor je de les misschien wél zal zien. En natuurlijk is het fijn om soms iemand aan te wijzen als verantwoordelijke voor wat er met jou gebeurt. Want het is nog knap lastig om dat allemaal bij jezelf te houden. Maar dat mag ook. Niemand heeft ooit gezegd dat het allemaal zo makkelijk is. Vergeef jezelf als het je even ontglipt en gun jezelf het vallen en opstaan. Daarmee houd je de regie van jouw leven in eigen handen. Bestel bewust en ontvang met open armen. Neem je tijd om te kijken en geniet van jouw nieuwe jaar.

4 opmerkingen: